Kjære dagligvarehandelen, du irriterer meg!

Happy torsdags kveld dere.

Herregud som dagene flyr, nå er det torsdagkveld igjen, og fire dager er gått etter ferie. Jeg er overstresset med deadlin på boken min, treningen prøver jeg å ta opp etter noen dager i deilige Ålesund. Jeg forsetter å irriterer meg grønn i hjel på at vi må betaler for posene på butikken etter man har handlet ukesmenyer for over 500 kroner.

Hvorfor betaler vi for å bære på gratis reklame for Rema 1000? Hvorfor kan ikke denne butikken skille seg like bra ut som de gjør med prisene på maten og gi kundene sine en gratis bæreposene. Jeg vet det er småtteri, men at vi skal betaler for å reklamere for dagligvarehandelen er helt feil og faktisk ganske frekt! En pose burde være GRATIS!

Drar jeg for å handle meg klær, betaler jeg aldri for posene. Hvorfor er posene på kles butikken gratis, men på dagligvarehandelen må man betale for å bære maten hjem. Vil du ha en pose spør de ofte, hva da? Skal jeg ta maten under armene? Kjøper du en bukse, spør de aldri om du vil ha en pose til buksen. En pose skal være inkludert i det man handler. En krone her, og en kroner der blir fort mye penger for en familie. Slike småting blir jeg rett og slett litt forbanna på.

Kjøp deg et nett sier mang, bruk dette og tenk miljøet. Det har jeg gjort, men det er ikke alltid dette nettet blir med meg på butikken, og da må jeg gå for en helt vanlig plastikkpose til 1 krone.

Lenge leve gratis poser.

Da fikk jeg dette ut av hodet. Nå skal jeg ikke handle mer mat på butikken før neste uke, da skal jeg ha med meg nettet. Alt man må tenke på om dagen med andre ord.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 kommentarer

 1. Josefine Alice

  Jeg er HEEELT enig. Dødsirriterende, så pleier å takke nei til pose, og så ombestemme meg etterpå og spørre om pose etter at jeg har betalt. Har truffet Reitan ved en tidligere anledning og han er så blid og glad, så at jeg er litt sleip fordi de er det, merker han nok ikke hehe….
  Må bare gi deg litt ros for at du er veldig inspirerende!! Selv om du noen ganger er litt irriterende positiv når jeg ligger gretten i senga og ser snap storyen din på mandag morgen, så inspirer du både i matveien og på treningsfronten, så tusen takk!!! Tommel opp for deg :))) og lykke til med skrivingen!

  1. Espen Hilton

   Ha ha ha jeg elsker at du synes jeg er positiv irriterende. Godt du liker meg litt da ❤️

 2. Kremmersønn

  Grunnen til dette er for at du skal kunne handle billigere mat må pengene hentes inn ett eller annet sted, og det er disse posene du kjøper som generer få ører med på. Så kan man gjerne si at posen kan være gratis fordi dagligvaregigantene tjener så mye allerede. Men det er faktisk noe som gjør at de som eier butikkene,viss de er franchise, er sikret endel bare i salg av poser. Noe kjeden ikke krever sin del av. At du får en pose når du handler klær og ting med høyere enkelt pris er fordi de har høyere fortjeneste på hver vare og det blir endel av servicen til butikken at du får posen. Det dagligvarene henter inn på posesalget er allerede lagt inn i prisen på de varene du kjøper plassene du får pose.
  Det er forøvrig helt opp til deg om du tar med deg pose eller ikke når du handler matvarer, så spørsmålet vedkommende i kassen spør er helt greit. Anbefaler deg på sterkeste å ikke reise på ferie til Danmark eller Frankrike siden de nå tar rundt 8kr for en handlepose.
  Tar gjerne en kaffe med deg for å diskutere dagligvarehandel, detaljhandel og posepolitikken butikkene fører:)

 3. Grunnen til at vi i kassa alltid spør om du skal ha pose, er fordi nesten hver tredje kunde har jo med seg pose eller handlenett hjemmefra! Blir jo et ramaskrik hvis vi bare gir ut poser uten å spørre kunden først, siden det ikke er alle som vil ha en. Blir du spurt om pose, ikke kom med slike teite «eh nei jeg skal pakke alt i lomma»-kommentarer, bare smil å si ja takk eller nei takk 🙂

 4. Eva Merete Sharmy Jespersen

  Enig at man skal ikke betale for reklame for dagligvarehandelen!
  Men de skulle solgt miljøposer billigere og med mere mønster eller noe annet fint på slik at man blir glad for å ta de med på butikken gang på gang
  Du ruler Espen ,

 5. Eva Merete Sharmy Jespersen

  Kan ikke du lage noen fine mønstre og selge slike miljøposer til oss followers ?

  1. Espen Hilton

   HA ha. LEtt. Jeg har designet klart.

 6. Grunnen til at man må betale for pose på butikken er vel fordi da går salget av poser ned, du skulle bare visst hvor mye søppel de posene lager som aldri kan brytes ned i naturen. Men ellers er jeg enig i at poser kan være gratis dersom det er miljøposer som naturen fint kan bryte ned.

 7. Sååå enig. Jeg harer dette med å må betale for å kjøpe en bærepose med butikkens logo. Jeg må betale for min reklame, ikke mine kunder. Jeg betaler for posene jeg kjøper, men ikke kundene mine dette er jeg så sterkt i mot. Så er det litt av det du får høre at det er forurensende med plast, men hva med all annen plast? Shampoflasker etc? Jeg kjøper miljøvennlige poser som mine kunder setter stor pris på og jeg skal aldrig ha betalt for posen og prisen på mine produkter går ikke opp av den grunn.
  Ja tenk miljø; men det finnes alternativ.