Jeg orker ikke mer hat!

PB150384

Hei dere.

Jeg er så lei all diskrimineringen som finnes i denne verdenen på mennesker som ikke lever på samme måte som kanskje deg og meg. Jeg blir trist og frustrert over utalelser fra homofile som er homofobe fordi de selv er livredde for hva andre skal mene om dem.

12 juni ble 49 mennesker drept på en homseklubb i Orlando. 49 mennesker som var elsket av familie og venner. 2 uker etter denne hendelsen kommer homofobe homser med utalelser som:

«Jeg deltar ikke i Pride. Jeg skyr å bli kalt homofil. Jeg misliker å måtte ha et eget flagg som stadig minner meg på hvor annerledes jeg er, og jeg unngår såkalte homsemiljøer. Jeg kunne brent opp sofaen til Tore og Adam fra NRKs program «Sofa», og jeg vrir meg i en blanding av irritasjon og pinlighet når Oslo Fagottkor er i primetime på NRK.»

Jeg sitter på kontoret mitt i dag og tenker for meg selv. Hvor er vi på vei? Hvor er kjærligheten til medmennesker?

Hvorfor komme med en slik utalelse to uker etter Orlando hendelsen? 49 mennesker mistet livet sitt til onskap og her sitter homfobe homofile og mener at en parade ikke er så viktig, det å være seg selv er ikke så viktige fordi homofober er livredde for «skruller» og mennesker som er anderledes. Hvem har igrunnen fasiten på hva som er anderledes?

Mange kan sikkert si, Espen, du trenger ikke ta opp dette på bloggen hele tiden, men for meg så kommer jeg ALDRI til å stoppe å forsvare mennesker som blir utsatt for diskriminerng, enten om det homofile, lesbiske, transer eller strighte eller om det bare er mennesker som er litt «anderledes» iforhold til det samfunnet vi lever i.

Ingen av oss blir født onde eller rasistiske. Vi blir lært opp til å hate, vi blir lært opp til å diskriminere og vi blir påvirket av samfundet til å være livredde for å bare være seg selv.

Hvem har rett til å si, du kan ikke være deg selv for i følge bibelen, naboen, media eller den «populære» gjengen på skolen så er det ikke sånn det skal være!

Du skal være deg selv, du skal være anderledes og du skal ha respekt for mennesker, thats it!

Det er ikke så mye å be om, er det vel?

Del gjerne videre.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 kommentarer

  1. Anne Vinnes

    Det mennesket som er likt et annet, blir jo en klone! Og da er man ikke seg selv, vi er alle forskjellige og takk for det. Vi burde alle bære regnbuens flagg