Jeg takker nei til 500.000 kroner!

13453122_10156994425830517_1201198171_o

Hei dere og glad søndag

Det er lenge siden jeg har hatt et litt lengre innlegg nå. Jobb har tatt mye av tiden min, det merker dere sikkert på Snapchat også. Sliten han bloggeren, men fra mandag av er jeg tilbake for fult med ny og mer energi, håper jeg.

Som blogger får man ofte forespørsler om å skrive om forskjellige produkter. Selvsagt er det hyggelig, men tror nok ikke folk sender meg produkter fordi de mener jeg er hyggelig da. Det er nok mer for publisering og fine bilder av produktene sine. Det er selvsagt helt topp det, men året er ikke lenge 1999 hvor bloggere tar imot gratis ting lenger. Vi må både betale skatt og moms av alle produkter vi skriver om, enten om det er sponset eller betalt innlegg.

Jeg har i det siste fått en del oppdrag som jeg har takket nei til, et av de var en ambassadøravtale på en halv million kroner, men når produktet ikke stemmer med meg og mine følgere velger jeg å takke nei. Ja, jeg takket nei til så mye penger fordi jeg tror ikke på produktet selv.

Skal jeg være ekte så kan ikke penger ta kontrollen over jobben min. Jeg er ikke her for å bli rik, jeg er her fordi jeg elsker å skrive og oppdatere dere på sunnhet, helse, mote og mine opplevelser. Som de fleste vet så handler denne bloggen om produkter som har fokus på budsjettering for hele familien.

I det siste har det vært mye skriv om journalister som sender forespørsel til bloggere med ferdig redigerte bilder som de kan bruke eller bloggerens oppskrifter. Jeg har også fått slike forespørsler og har mange ganger hjulpet til, men da jeg spurte om de kunne linke til bloggen min ble jeg så overrasket. Svaret var NEI!

Jeg skrev: Siden dere får gratis råd og bilder av meg til siden deres setter jeg veldig pris på at dere linker til min hjemmeside. Men det kunne de ikke gjøre, de hadde strenge regler på slikt. Hvor er feilen her?

Journalisen sender en mail til bloggeren, bloggeren får navnet sitt på trykk uten linking til hjemmesiden sin, journalisten får lønnen, men bloggeren gjør hele jobben. Det eneste journalisten gjør er å sende oss en mail, vi svarer og gjør jobben mens de limer inn svaret og setter sitt navn på toppen, saken er laget av …………….

Nei, saken er faktisk laget av oss bloggere og dette er rett og slett uakseptabelt og frekt som bare faen.

Del gjerne videre om du føler for det, vi ses på snapkontoen @EspenHilton

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 kommentarer

  1. Laila H

    Tusen takk for at du delte dette!

    Du er virkelig et bra forbilde.

    Klem Laila