Vi vil ikke leke med jentungen din!

P3193816

God morgen dere.

Planen ar at jeg skulle postet et helt annent morgeninnlegg i dag, men etter jeg fikk denne telefonen gjordet jeg om på dagens innlegg-

Joda folkens, slik har det seg faktisk at det ofte er voksne mennesker og dems innflytelse på barna som gjøre det ok at barna blir stygge mot hverandre.

I går fikk jeg en telefon av en kompis som fortalte om historen hun nettopp hadde opplevd med jentungen sin som spiller håndball. Jentungen hennes er 12 år.

De skulle bli delt inn i to lag og på mandag kom det en mail hvor det sto hvem som var på lag med hvem. Dagen etterpå kom det en ny mail, lagene var igrunnen ganske like syntes hun, det eneste som var byttet på hva jentungen hennes.

Dette syntes hun var litt rart, så hun sendte avgårde en mail til treneren og lurte på hvorfor Veronika var byttet ut, mens alle andre fikk beholdt plassene sine.

Mailen hun fikk tilbake var, desverre så var det noen av de andre foreldrene som hadde kommet med dette ønske slik at dems barn ville spille håndball. Hun lurte på hva de mente med ville spille? Alle skulle jo spille, skulle de ikke det?

Svaret var. De andre barna ville ikke være på lag med Veronika og nektet å spille om de ble på samme lag!

Hva er galt med den sosiale antennen til voksne mennesker!?!?

Jeg var og er forsatt sjokket over dette! Ikke fordi barna ikke ville spille sammen med Veronika, for barn er barn, men at voksne foreldre som skal være forbilder lar dette skjer!! Det er de som skal være forbilder for oss som barn. Hva pokker er dette for foreldreoppdragelse eller hva er det med den sosiale antennen til treneren som lar dette skje?. Hva lærte du barnet ditt her? At det er helt ok å ikke like andre! Slike hendelser gjør med pissed off!

Dette er en av grunnene til at barnet ditt blir en mobber! Foreldre, skjerp dere!

Nå er det litt kaffe og videre på et møte. Vi ses om litt til en updated.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 kommentarer

 1. Annette svalebjørg

  Ja det er helt sykt hvordan mange foreldre er. Ikke rart det blir mobbere

 2. Problemet er foreldre som i for stor grad lar barn diktere hva de gjør… Det verste er den «solidariske» oppførselen til disse «foreldrene».

 3. Hadde min sønn kommet hjem og klaget over en spiller (de er så mange og derfor delt inn i 2 fotballag på samme alder) så hadde jeg satt meg ned og pratet med han. Jeg hadde IKKE tatt kontakt med treneren for at han skulle fått kommet over i den andre gruppa. Vi, både voksne og barna må lære seg at folk er forskjellige! Kjenner det i hjerterota for denne jenta, talentløst og liiiite gjennomtenkt av «voksne» folk!! Vi må lære ungene våre ekte verdier!

 4. Dette er helt forferdelig å lese om! At «voksne» mennesker får seg til å gjøre sånt. Ord blir fattige!

  Veldig fint du skriver om det☺ Håper noen av disse foreldrene det er snakk om leser teksten og ser seg selv litt utenifra og får seg en støkk.

  Anette ☺

  1. Siw-Lena

   De leer helt sikkert ikke dette nei. De er for opptatt med å skrive nye mailer…..dette skulle vært helt utelukket fra en trener perspektiv også

 5. Anne Sudmann

  Viktig tema!
  Det er bra at du skrev dette innlegget.

 6. Jeg blir kvalm! Det er ikke rart verden er blitt som den har blitt.. Jeg hadde en episode med noen voksne mennesker i går. Gikk tur med sønnen min som snart blir tre år. Vi gikk en liten tur etter han var hentet i barnehagen, siden solen kom frem. Vi gikk til sentrum, og der satt det to voksne mennesker på ca 30 år. de drakk kaffe og kommenterte hvor tåpelige de andre menneskene som gikk rundt i byen var. dette er våksne mennesker, som virkelig burde vite bedre. er også mye i barnehagen jeg jobber i hvor barna måler skjønnhet i hvem som er penest, tynnest og har det fineste lange håret.

  Sønnen min kommer ikke til og få høre meg si at du er penere enn den, eller han er mindre verdt enn deg, eller i det hele tatt si noe nedlatende til noen eller om noen. utseende skal fakta ikke ha noe å si. Det er helt ekstremt hva folk legger vekt på. Her i huset skal man være gode mot hverandre. det er tross alt det som betyr noe.

  Vi kan være fryktelig stygge mot hverandre, og vi kan ødelegge en hel dag for noen om man ønsker. Vi kan rive hverandre ned i steden for å bygge hverandre opp. Men hva skjer egentlig da? hvor er gleden i det?
  la oss heller ta den vanskelige jobben, ta utfordringen og gi et komplimang til en tilfelig du treffer, det gjør faktisk en hel dag, til og med en hel uke for noen.

 7. Øyvind

  Som alle ovenfor har uttrykt er dette helt forferdelig. Og det kommer neppe til uttrykk kun når det skal spilles, men er sikkert noe denne jenta opplever daglig. Regner med det var de «kule» jentene i årskullet som ikke ville ha henne med. De som senere vil bli sett på som drittsekker dersom foreldrene ikke justerer egoet deres.

  Dette burde egentlig vært i mediene så disse foreldrene får se hva som menes om den type adferd, jeg er bare redd det vil føre til mer utfrysing av den stakkars jenta.

  Hun er egentlig heldig som slipper å spille på lag med disse drittungene, men det kan være vanskelig for en 12-åring å se der og da.

  Og treneren må jo være helt bak mål hvis han/hun tror at jobben bare går ut på å trene og ikke ser den sosiale dimensjonen i rollen sin. Vedkommende burde vært fratatt muligheten til å jobbe med barn i noen som helst kapasitet.

  Din venninne og datteren hennes har min fulle sympati og jeg skulle ønske jeg kunne gjort mer enn å ønske dem lykke til videre. Det gjør vondt å tenke på hva hun går gjennom, og hva hun sannsynligvis må fortsette å gå gjennom, mens de «kule» jentene ikke får noen som helst reaksjon på hvor grusomt det de gjør er.

 8. Dette er heilt utrolig, men sant!!!!!
  Hver dag, over hele landet!!! Og når skolene er med i alle nyanser av » anti mobbe prosjekt «.
  Har selv opplevd dette i min barndom, og mine tidligere » mobbere» kan ikke forstå hvorfor jeg ikke vil komme på jubileumsfest

 9. Bibogbob

  Det der opplever maaaange på skolen og selv om det burde være helt uakseptabelt – er det heller faktisk helt motsatt. Ikke bare er det blitt akseptabelt, men man blir uglesett om man sier ifra…. Da føler man seg skamfull og tør ikke si ifra mer. Jeg vet også, fra å ha jobbet i mange forskjellige barnehager rundt omkring (som vikar, siden jeg er førskolelærer), at mobbingen får lov å vokse og gro i barnehagen fordi mange voksne der er med på å mobbe barn…. Og fy av mei, at jeg kan si noe sånt for det får jeg ikke lov til å nevne engang! Kommer ingen vei med det å si ifra, for de som gjør det (mobber barna) har jo mer troverdighet enn meg som bare er vikar….

 10. Det er det verste…..og for meg helt utenkelig at en voksen kan gjøre dette!!! Fratre den personen trenerrollen!!! Er det mulig??!!

 11. Er det ingen som syntes det er viktig å vite hvorfor ALLE ungene ikke ville leke med det spesifikke barnet? Det kan like lett være det ene barnets foreldre som har skyld her.

  1. Espen Hilton

   Ok Allen! Enten så har det klikket litt for deg denne fredagen eller så har du drukket for mye kaffe. Hvorfor i alle dager skulle foreldrene la dette gå utover datteren om de ikke likte morgen til Veronika?

  2. Christina

   Jeg har sosialangst m.m og går til psykoterapi fordi jeg har hatt det på akkurat samme måte selv ALLEN,pga alle barna på ungdomsskolen. Jeg har kun vonde minner. Vil påpeke att alle som gikk der som jeg har møtt i ettertid på byen,spesielt gutter skryter og «sikler» etter meg nå. Så er jeg OK NÅ som de synst jeg er «fin» har «fin kropp» for selv om jeg er 20 år nå å de sier det til meg så tror jeg ikke på dem. Jeg setter spm tegn bak hver person jeg møter og stoler ikke på meg selv engang,PGA UNGDOMSSKOLEN. Så tenk deg om 2 ganger før du kommer meg sånne utsagn. Mamman min var ikke mislikt av noen,mn fortsatt så skjedde dette. Er det OK å ødelege å rive i stykker en person på en slik måte? Skjerp deg. Veronika kommer også til å bli en slik jente folk ser opp til og att hun føler seg heilt for jævlig med seg selv,om dette fortsetter. Sikker på att hun er den vakreste av dem alle,i hvertfall på innsiden!

  3. Satt med akkurat det samme spørsmålet som Allen. Hvorfor vil ikke barna spille med jenta? Ved å få svar på dette kan man jobbe for å løse problemet.

  4. Charlotte Moberg Lokøy

   Det tenkte eg og. Men der er Ikkje dermed sagt at eg syns foreldrene til disse barna og treneren handlet rett. Det gjorde de ikkje. Det må kunne ordnes uten at saken blir som dette.

 12. Slike foreldere burde ikke ha barn. Oppdragelsen de fører er meget mangelfull, så de bør bli fratatt barna som bør sendes til oppdragelsesanstalt.Eller jentene som mobber blir satt ut av laget. Så voksen bør en trener være.

 13. Synes det er flott at slike historier kommer i dagens lys. Men som mamma selv til 3 barn og viten at selv barn kan desv i denne alderen skape situasjoner som gjør det vanskelig å håndtere selv for voksne og trenere. Hvis, og jeg sier ikke det evt er tilfelle her at barn ikke har oppført seg noe fint mot andre og spes jenter er veldig til få flere med seg. Blir det kanskje det letteste å bytte evt denne jenta til det andre laget slik at man får gjennomfør det man skal og roe ting ned. Vet jeg som voksen også velger meg bort fra mennesker som kanskje har sagt eller behandlet meg ufint!! Igjen, vi vet jo ikke hva som evt er saken her…..

 14. Jan Kaare

  Her er det klart en trener som ikke tar jobben sin på alvor. Mailene vedkommende trener skulle sendt skal gå til foreldrene av de barna som ikke ønsker å spille med Veronika. De setter «klubben» i ett svært dårlig lys, og jeg håper de resterende oppegående foreldrene tar klar avstand fra denne måten å mobbe barn. Dette er også en sak for håndballforbundet, for det er vel null-tolleranse for mobbing?

 15. Håndball treneren

  Er selv håndball trener for 1 klasse, og hadde jeg fått en slik beskjed så hadde jeg spurt om de fortsatt ville Være med på laget.
  Her er det virkelig en trener med dårlig selvbilde, om han/hun lar foreldrene bestemme lagene.

  Sitter hver tirsdag kveld å deler inn treningsgrupper, og de varierer hver uke så alle skal møte alle.

  Viktigste med lag idrett og viktigste budskapet fra trenere innen for lag idrett er å lærere barna at de må samarbeide.

 16. Maren G. Bang

  Jeg har selv vært ei av den såkalte mindreverdige men det de det gjelder kan gjøre er å drite langt i de som er «høyere oppe på rangstigen «. Fortsett å være deg selv. Hold hodet hevet, overse og vis at det ikke bryr deg. Ja,det er skikkelig vanskelig noen ganger, men du blir sterkere for hver gang. Ikke si nei til ting bare fordi DE er der. Ved at du kommer,viser at du er sterkere enn dem. Stå på Veronika. Ikke la dem hindre deg i å gjøre ting du vil!

 17. Helt klart hårreisende slik saken fremstår her. Men det er alltid to sider av en sak, og tror ikke vi kan dømme noen før vi har all informasjon.