Hele Norges baker! (Fredriks sin kake)

God morgen påskefolket!

Dette er kanskje ikke helt en påskekake, men det er virkelig en kake jeg kan anbefale dere.

Kake inneholder alt for mye sukker og selvsagt smaker den da også helt fantastisk. Det holdt med et stykke for min del, men det er nok en kake som passer perfekt til barnebursdager. Kaken oppskriften er fra 18 gamle Fredrik som er med i programmet Hele Norges baker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kakebunn:

4 egg
400 gram sukker
240 gram saltet meierismør
60 gram bakekakao (Valrhona)
400 gram hvetemel
560 gram kulturmelk (Ikke skummet)
1,5 ts natron
1,5 ts bakepulver
5 gram salt
3 gram vaniljepulver

Pisk romtempererte egg og sukker til stiv eggedosis. Smelt smøret, og vend dette forsiktig inn. Vend vekselsvis inn det tørre, og kulturmelk. Når alt er blandet fordeler du røren i 3 former a 20 cm i diameter. Stek på 180 grader i ca. 30 minutter.

P3173613


Bringebærmousse

250 gram bringebærpuré (Lages av 550 gram tinte frosne bringebær, kjørt i en food- prosessor. Ha blandingen i en sil/sikt for å sile bort steinene, bruk 250 gram puré)

80 gram vann
100 gram eggehvite

190 gram sukker
3 gelantinplater 150 gram kremfløte

Legg gelantinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Kok opp 1/3 av bringebærpuréen, skvis ut vannet av gelantinplatene og la de smelte i den varme puréen. Bland det så med resten av bringebærpuréen. Sett i kjøleskapet, mens du lager resten. Rør med jevne mellomrom. Kok opp 170 gram sukker og vann til 121 grader. Mens dette koker pisker du eggehvitene og 20 gram sukker til stiv marengs. Hell sukkerlaken i marengsen, og la den piske til den er kald. Hell i bringebærpuréen i 120 gram av marengsen, og la dette blande seg ordentlig. Pisk fløten lett, og vend dette inn i margensen i flere omganger. Sett i kjøleskapet og la det bli stivt.

Sjokoladekrem:

600 gram sjokolade (Valrhona manjari)

700 gram usaltet meierismør
50 gram bakekakao (Valrhona)
200 gram eggeplomme

200 gram vann 300 gram sukker

Smelt sjokolade i vannbad, og la avkjøle seg til ca. 25-30 grader. Pisk sammen smør, kakao og smeltet avkjølt sjokolade. Pisk eggeplommene til eggedosis, kok sukker og vann til 117 grader. Hell sukkersirupen forsiktig i en tynn stråle i eggedosisen. Pisk til blandingen har avkjølt seg til ca. 25 grader. Tilsett smør og sjokoladeblandingen, og pisk til alt er godt blandet, og man har en myk, glatt og blank krem.

P3173624

Montering:
Ha den ene kakebunnen på et kakefat. Fordel bringebærmoussen utover, ha på neste bunn, ha på bringebærmousse, legg så på den siste bunnen. Ha sjokoladekrem og dekk sidene slik at bringebærmoussen ikke skal tyte ut. La den stå i kjøleskap eller fryser i 10 minutter. Ha sjokoladekremen i en sprøytepose med en wilton 1M tip. Sprøyt ut små roser rundt hele kaken. Begynn nederst og jobb deg oppover.

Takk for en helt fantastisk oppskrift Fredrik, og til alle som låner oppskrifter og legger de ut på nettet, husk å kreditert orginalen!

Nå skal jeg komme meg på trening, jeg har en kake som skal løpes av.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *