Jeg og helseminister Bent Høie blir aldri enig om dette!

1964844_10153867088270517_1371721672_n

Da er tiden kommet, påsken er rett rundt svingen og i disse dager er det billig godterti som har fått fokuset på sosiale medier. Jeg dro fra trening i går for å kjøpe meg noe mat på butikken, men alle vet jo om du gå på butikken rett etter trening har du igrunnen lyst å kjøpe alt du ser. Kroppen trener næring. Det første jeg ser er et stort skilt med tallet 2,90 per hektogram på smågodteriet.

Jeg endte opp med å kjøpe en kilo med smågodteriet til 30 kroner. Hva skal jeg igrunnen med dette falsket sukkert? Jeg elsker sjokolader, men jeg trenger ikke en kilo med det på en onsdag, det for holde at man koser seg en gang i uken.

Da jeg kom hjem tenkte jeg, fasiken! Hvorfor kjøpte jeg dette? Det er bare en grunn, vi elsker billige ting. Hadde det vært gratis alkohol, hadde jeg helt sikkert kastet meg på firma festen til butikken også, jeg elsker både en fest og nye mennesker, ha ha.

Jeg kunne latt være å kjøpe alt dette smågodteriet, men da hadde hodet mitt sagt, nei Espen gå på butikken igjen, det er jo så billig. Ordet «billig» drar meg fort inn i butikkene, som om det jeg var en Tv-shop fanatiker!

Jeg synes vi heller skulle hatt fokuset på frukt og grønt. Tenk om vi kunne fått prisene enda mer ned på dette? Tenk hvor mange som virkelig trenger mer frukt og grønt i kosten sin, istedet for en pose med falsk sukkersmågodteri som bare er med på og ødelegge tennene og overspising. Fedme er virkelig på vei opp blant barn og unge i Norge

Helseminister Bent Høie sier: I påsken skal folk få kose seg og fylle opp påskeegget sitt. Jeg synes ikke dette er sjokkerende. Kjære snille Bent, du med den rare tankegangen her. Det er 14 dager til påske, tilbudet kunne kommet på påskeaften, ikke 14 dager før dette egget skal åpnes! Dette er galskap! Ikke nok med det, i dag er det enda billigere, 2,50 per hektogram!

I 2014 sa du dette, Helseminister Bent Høie (H) er bekymret, og sier at fedme er en trussel mot samfunnet, men i 2016 er det ok med billig sukker som varer i 14 dager før påske? Litt dobbelmoral?

Tenk på alle barna som går fra skolen, de går som regel alltd innom butikken når de har stort friminutt og hva kjøper de nå istedet for mat med næring? Jo, smågodteriet! til 2,50 per hektogram. Grunnen er simpel, de elsker det og ser ikke hva dette gjør med kroppen dems. En gang i uken er nok og godis trenger vi ikke på billigsalg!

Kanskje du sitter å tenker nå, Espen, ro deg ned litt. Dette er jo bare smågodteriet. Da kan jeg si, for noen mennesker så er ikke dette bare smågodteri. For andre mennesker så er sukker et avhengighetproblem. Jeg har selv vært der og vet hva dette gjør med kroppen.

Jeg sier NEI til billig smågodteriet og JA til billigere frukt og grønt!

Hilsen PT Hilton som gikk på et sukkersmell i går, samme som han gjorde da han så på Tv-shop for 15 årsiden og endte opp med alt som kunne slanke han noen kilo!

Del videre, eller ikke. Its all up to you my friends.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 kommentarer

  1. Enig.. Samme hvilken mat det er så er denne priskrigen med mat uetisk.. Hver dag tas valg som skal sikre oss et fint liv hele livet.. Håper at alle har nok bakgrunnskunnskaper til å ta de riktige valgene…(PS genene vi har fått utlevert spiller også inn her, så vi får satse på at vi har fått utlevert gode gener.. Det var helse perspektivet.. En annen ting er det økonomiske, det ligger en innsats av endel mennesker for å produsere sluttproduktet og det skal fraktes og utplasseres i butikken.. Når det selges så billig settes det ikke pris på jobben som ligger bak.. Til sist… Godten blir ikke billig, vi må betale mer for dagligvarene resten av året, for å dekke opp tapet til kjøpmannen..

  2. Kunne ikke vært mer enig! AMEN 🙂