Ukens slankepress og ukens blogg-debatt

P5152162-1024x768

Det er januar og månden hvor alle skal ned i vekt, det er rart siden vi har 12 månder i året. Hvorfor akkurat januar? Hvorfor ikke heller mai?

Det blir mye snakk om at du skal spise ditt og datt for å nå målet ditt. Eller så har du mennesker/blogger som gjerne vil ha dere med på 100 dager uten sukker eller andre opplegg. For meg så er dette helt idiotisk.

Hvem sier at du blir så mye lykkeligere av å ikke kunne kose deg en gang i blant?

Jeg mener du skal lytte til din egen kropp, trene og holde kroppen i form på en eller annen måte, sette deg godt i stolen på fredag eller lørdag med familien din, kose deg med både godis, pizza eller dele en flaske vin med din kjære. Livet skal ikke handle om kalorier 24/7 eller hva du ikke kan gjøre fordi da blir du tjukk. Alt handler om mengden man spiser og drikker.

Skal du droppe alt dette så blir du kanskje tynnere en liten stund, men du blir ikke lykkligere som menneske. Tren og spis med måte, lykken kommer av menneskene du har rundt deg, og energien du får ut av et sunt og balansert kosthold.

Ukens debatt:

Bikinifitness er også et tema om dagen, hvor en blogger skriver: Fortell meg hva som er bra med bikinifitness? Kan du med hånden på hjertet si at de som bedriver dette ikke har et anstrengt forhold til trening og mat? Jeg vet til og med at dette blir sett på som en idrett, noe som for meg blir helt fjernt og avslutter med: Bikinifitness er ikke noe annet enn en sykelig måte å få oppmerksomhet på.

1. Du kan umulig satt deg inn i hva dette innbærer. Dette er en idrett for jenter på lik linje som det er for gutter, men husk det er toppidrett, og vi som trener på vanlig måte vi lever og trener ikke på samme måte som mennesker som er toppidrettsutøvere. Dette sier seg i grunnen selv, om du bare hadde gjort litt mer research på hva toppidrettsutøvere må gjøre for å nå målene sine.

2. Ta guttene som driver med skihopp, hvorfor ikke ta disse guttene istedet for jentene som driver med fitness? De er på kanten av underspiste, det er ingen forskjell på selvdisiplinen de må ha for å kunne utføre jobben som en toppidrettsutøvere.

Hva som er riktig og galt, stygt eller fint, tror jeg vi skal holde oss langt unna. Det er jo som å si at mennesker som er sykelig overvektige ikke burde få spise en hamburger eller en pølse i brød fordi noen synes dette er stygt å se på? Eller?

Det jeg vil frem til, er at som blogger kan vi nå ut til veldig mange mennesker bare via et tastetrykk på mobilen eller via Facebook.

Pass på hva du skriver, om noen mener det du gjør er galt i form av trening, så tror jeg vi skal la profesjonelle mennesker med riktig utanning ta seg av dette, ikke en rosablogger som ønsker en debatt om noen som er stygt for en enkelperson.

Ord og overskrift kan skade mer for mennesker enn hva treningsrutine for en toppidrettsutøvere kan gjøre.

Snur du på debatten, så er det nesten som at disse menneskene som driver med denne idretten kan si at det du gjør som rosablogger ikke en noe bedre for selvtillit og selvbilde for unge jenter. Unge jenter må ha se sånn ut, de må ha på seg riktig klær, de må ha riktige produkter for å nå toppen av lykke.

Hele debatten som du ønsker i seg selv burde kalles for «Dobbeltmoral fra en rosablogger til en toppidrettsutøver! Nå du skriver; Bikinifitness er ikke noe annet enn en sykelig måte å få oppmerksomhet. Her føler jeg du graver deg veldig dypt ned igjen, hvor mange bloggere lager  ikke ekstreme overskrifter for å få klikk, hvem er da mest oppmerksomhetssyk?Jeg skriver ofte om både trening og kosthold, hvor jeg kommer med tips til hvordan man kan gjøre enkle tiltak, ikke råd om hvordan man får den beste instagram-kroppen. Jeg kan ikke råde mine lesere, men det jeg kan gjøre er å gi tips. Jeg kan råde mine pt-kunder for de menneskene har jeg møtt og vet hva de ønsker, og hva slags krav de har som enkelperson.

Vil du ha forandring og målet er å gå ned i vekt, anbefaler jeg ALLE å ta kontakt med en personligtrener som har de rett forutsetningene for å gi gode råd til din kropp til nettopp deg.

Nå skal jeg male videre, vi ses litt senere. Skip o hoi!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 kommentarer

  1. Lisbeth

    Amen

  2. Veldig bra skrevet:)