Kjære Sophie Elise, derfor liker vi deg ikke!

Året er 2011, og jeg får en melding på Facebook av en kompis. Han sender meg et bilde av en ung jente fra Harstad ved navn Sophie Elise. Denne jenta er da 16 år og blogger fra barnerommet sitt. Jeg var sjokkert over hvor vakker hun var, men hvor trist hun hadde det på innsiden.

I det siste så har det vært mye snakk om denne unge jenta som i dag bor i Oslo, blogger fra leiligheten sin og har blitt 20 år gammel. Hun har selvsagt blitt sterkere, men hvor mye skal en ung jente tåle? Du ser et ytre, du ser på bildene hennes, du lager deg en mening, men hva vet du i grunnen om denne jenta? Et ord, et bittelite ord kan gå så dypt uten at du som voksen faktisk vet hvordan hun tar det.

Grunnen til vi ikke liker deg, er fordi du tar for mye plass. Du har et altfor pent ytre til å ha meninger som gjør en forskjell. Vi liker deg ikke fordi du har fått nye pupper, og vi liker deg heller ikke fordi du klarer det ingen andre klarer. Vi liker deg ikke fordi du forteller om dine opplevelser gjennom dine kanaler. Vi liker deg ikke fordi du har en blogg som når ut til flere mennesker enn vi journalister klarer. Vi liker deg heller ikke fordi du får mer mediedekning enn oss journalister som har gått på skolen en tid tilbake.

Vi liker heller ikke at du har en større lønn enn hva vi klarer å oppnå på et år. Sist men ikke minst, så liker vi deg ikke fordi du lever i 2015, du gjør hva du vil og du står for det du sier. Nei Sophie, vi liker deg rett og slett ikke vi.

Derfor er det viktig at en dame på 40 pluss lager en sak om deg slik at vi kan få tatt rotta på deg en gang for alle. Det er vår plikt som journalister å gjøre, vet du. Vi må rett og slett bare skape en mobbeparade på nettet mot en slik ung jente som du er, for vi er tross alt utdannet og voksne journalister!

Nå over til oss! Når jeg snakker om “oss” snakker jeg om Sophie Elise sine bloggkollegaer! Vi liker deg fordi du tør! Vi liker fordi du setter et eksempel på ei beintøff jente i en ung alder som ikke lever etter en bok hvor alt skal være korrekt.

Vi liker deg fordi du har skapt noe, for at du ikke er den tradisjonelle unge rosabloggeren. Du er den jenta som har 70.000 mennesker ser opp til deg hver dag. De liker deg fordi du er deg selv. Du snakker fra levra, du laget deg en bloggdagbok for å hjelpe deg selv, og hver dag hjelper du nok flere enn du tror, og det fortjener en applaus!

At du har fått et par større pupper og en ny nese er da ikke en ny ting i medieverden, hvor gammal tror du Pamela Anderson var da hun først løp på stranden i California og ble hedret av både mødre og døtre fra hele verden? Hun var kanskje ikke en blogger, men hun var en ung dame fra Canada som hadde en drøm, hennes var Los Angeles og skuespill.

Det jeg mener her er så lenge man er i USA og har tatt plastiske operasjoner så er det ikke så farlig, men kommer man fra lille Harstad og oppretter en blogg hvor du er ærlig og forteller om livet ditt, ja da kommer de og tar deg disse journalistene! Du er den lille jenta fra Harstad som hadde en drøm, en drøm om å bli sett, en drøm om å skape noe. En drøm om å gjøre en forandring, en drøm om å føle deg selv bra på innsiden og på utsiden.

Vi liker deg og vi heier på deg hele veien gjennom alle våre bloggkanaler.

Jeg har selv blitt mobbet og jeg nekter å sitte ved sidelinjen å se vokse mennesker oppføre seg som dette!Årest moteblogger HER

Årets Gullpenn HER.

Årest Stjerneskudd HER.

Folkets Favoritt HER

The author didnt add any Information to his profile yet

81 Comments

Stine

Reply

Bra Espen

Anette

Reply

*klapp klapp* <3

Lisbeth

Reply

AMEN

Christian

Reply

Bra skrevet Espen!

Oliver Numme

Reply

Deilig at du skriver dette, Espen!! Kjempe bra 🙂

Mia

Reply

Oh hell yes!! vi liker deg, Soph <3

Jeanette

Reply

Så utrolig godt skrevet

Kristina =]

Reply

Hurra! Bra skrevet 😀

Camilla

Reply

Nå trillet en liten tåre.. Synes det er flott at du står opp for kollegaene dine, Espen!!

Espen Hilton

Reply

<3

Silje

Reply

JA!! AMEN!!!

Eirin

Reply

Utrolig bra skrevet!

Christina Damayanti

Reply

Fantastisk! Mennesker som hyller hverandre og gleder seg over andre, det er de menneskene vi trenger flere av i Norge og i resten av verden! Stor klapp!

Stine Elize

Reply

Utrolig fint innlegg!

Trude

Reply

vart rørt, og kjenne ei lita tåre i augenkroken. Fantastisk med folk som har augene åpne, og ikkje skal dra folk ned i driten, berre fordi. Du er hærlig Espen!

Anette

Reply

Bra skrevet! Godt at du støtter kollega 🙂

Christina

Reply

Ingen ung jente fortjener å bli utsatt for intens netthets og generelt mobbing på så store områder som f.eks Dagbladet. Dagbladet er et forbilde de og, og de viser bare at det å kritisere en ung jente er HELT GREIT. Hun middelaldrende journalisten sitter og kritiserer Sophie Elise for å være med på en bølge av selvforrakt, men hva faen gjør Dagbladet da? Ved å publisere sånne typer artikler om en snill, ung jente med et så stort pågangsmot, viser bare Dagbladets never ending vilje til å si i mot seg selv. Heia Sophie! Hvofor i helvete skal vi ikke støtte henne, det er det som er spørsmålet.

Christine Isaksen

Reply

Endelig noen som velger å snakke medmennesket opp. *applaus* kan ikke fortelle hvor lei jeg er av voksne damer som snakker om henne på forum. Det finnes ikke værre enn å mobbe noen, og hvordan skal foreldre og andre voksne kjempe mot mobbing av barn når de er de værste av alle? Litt ute av kontekst, men Sophie-Elise fortjener ros så det holder.

Hilde Kløvjan

Reply

Bra skrivvi 🙂 kritikk e greit , så lenge den er konstruktiv… Men person angrep er ikke greit… Bra du å andre bruker deres stemmer til å støtte <3

Andrea

Reply

Tusen takk. Vi må begynne å rose hverandre isteden for å finne dritt hele tiden!

Mitt glad ord til deg I dag Espen. Du virker veldig reflektert og en god måte å skrive på. Fortsett arbeidet og si nei til mobbing. Det er grusomt.

Ha en god natt videre. Og god natt

Silke B.

Reply

fantastisk bra skrivet Espen!!!!

Julie

Reply

Jaaa! Applaus!

Ida

Reply

Utrolig bra skrevet 🙂

Lene

Reply

Ååå dette var bra!!

Jan Olav Isachsen

Reply

Takk x 1000 for den..! Den gjorde godt å lese på en dag som det her 🙂

Espen Hilton

Reply

<3<3<3 Du er en fantastisk pappa.

Elisabeth

Reply

Du e tøff Sophie! Stå på og vær den du e, tenk at voksne folk kan være så frekk? E d rart d bi mobbing i verden?
Når vi som voksne kan sitte rundt et bord og snakke så mye dritt om noen andre fremfor barna våre? De hører og lærer av vår oppførsel og tror d skal være sånn.. ! Æ e rystet mang gang av hva folk får sæ t å skrive!! Og si..
Fantaastisk bra innlegg Espen! Æ dele! Dette bør mange lese !

Liv Hedemand

Reply

hurra …. send dette til en papir avis også.. kjempebra skrevet,Espen,og det som er det viktigste her er at du er så ærlig og oppriktig!!! Vi trenger flere bloggere som dere!!! klem
Utrolig stolt av deg/dere!!!

Iselin

Reply

Så utrolig flott sagt !

Sande

Reply

Love it, love it <3

Nathalie

Reply

Flott at du skal lage en mobbesak om en 20 år gammel jente som blogger og tjener litt på å gjøre noe hun trives med. Håper du føler deg vellykka når du må dra den så langt

Nathalie

Reply

Sorry, missforsto d du skrev leste ikke alt, trodde du va en av de negative, men det var meg som dumma meg her. Sorry!

Merete

Reply

En uting å skumlese, for så å rase ned til kommentarfeltet sånn. Bra du unnskyldte deg. Les hele saken, folkens!

Anita

Reply

Syns dette va fantastisk skreve! E helt utruli at vi som leve i 2015 ska oppleve at d finnes så mange menneska dær ute som kan være så jævli mot andre! Æ syns du e ei tøff shopie! å at detta satte virkelig ting på spissn Espen! Stå på !!

Bjørg Louise Pedersen

Reply

Liker at du framsnakker!!!!!!

Tone

Reply

Det er bra at du som en voksen blogger, står opp for henne! Det er viktigst at det positive kommer frem uansett…

Jessi

Reply

Fantastisk at du tar til ordet for Sophie Elise. Er sjøl ei dame på 40, og jeg må si at jeg er rystet over hva mange voksne klare å lire av seg. At “hodeløse” tenåringsjenter og gutter, som ikke er kommet til et mentalt stadie der dem reflektere over egne uttalelser, kan man til en viss grad unnskylde når dem ytre seg, men for godt voksne finnes det ikke unnskyldninger. Det dem gjør, ut fra min forståelse, er regelrett mobbing.

Sophie Elise

Reply

<3

Elisabeth

Reply

Du e tøff Sophie! Stå på og vær den du e, tenk at voksne folk kan være så frekk? E d rart d bi mobbing?
Når vi som voksne kan sitte rundt et bord og snakke så mye dritt om noen andre fremfor barna våre? De hører og lærer av vår oppførsel! Æ e rystet mang gang av hva folk får sæ t å skrive!!
Fantastisk bra innlegg Espen! Æ dele! Detta bør mange lese !

Sofie Fevang

Reply

Dette var virkelig flott skrevet Espen. Ordentlig bukk for deg! Dette innlegget får nok mange til å tenke litt ekstra, håper jeg. Igjen, fantastisk og ikke minst jenta selv.

Silje Skavhaug

Reply

Helt flott Espen! Det er så viktig det du skriver. <3

Anine Lund

Reply

AMEN

Annika

Reply

Fantastisk bra skrevet! Nå er jeg dritt lei voksne mobbere som skal forsvare seg bak at de vil beskytte barna sine fra dårlige forbilder! Voksne mennesker som mobber en ung jente som bare er seg selv, det er dårlige forbilder det!

Nicoline

Reply

Tusen takk, dette gjorde dagen min! Det gleder meg på sophie Elise sine veine 🙂

tonny

Reply

det er riktig og ikke mobbe selv om man er 4 år eller 95 år. men det som jeg syns er tragisk her er at sophie var pen som 16 åring. men nå i en alder har Botox i panna, ny nese og kjempestore silikon klumper på brystet. det har en veldig stor negativ effekt på ungdom og voksene mener jeg. blir som å si at det er samme hvor stygg du er født, det er bare å kjøpe seg kjemikalier og cræpp når du blir 18, så blir kroppen din fin… værste er at en kropp fylt med silikon og Botox er for meg et rop om hjelp fordi den personen har store problemer innvendig…

Steinar

Reply

Du har neimen ikke forstått mye Tonny. Hun har det godt med seg selv og er modig nok til å fortelle om seg selv. Hvem er du til å fordømme det hun gjør? Forstår du ikke at nye pupper er uviktig, så lenge hun har det godt? Husker du bibelens ord om “bjelken i eget øye” ?

Hedvig

Reply

Men hun hadde jo store problemer innvendig? Og hun har jo selv sagt i senere tid at hun nå forstår at du kan fikse så mye du vil på deg selv uten at du føler bedre om deg selv, og at selvfølelse og selvtillit på bygges opp innenfra

May

Reply

Herregud hvorfor legger du deg sånn opp i at hun har tatt silikon Tommy? Folk må jo velge selv hva hva de vil gjøre med kroppen sin. Hadde du hatt noen komplekser du også, hadde du sikkert gjort noe med det! Slutt å kommenter andres kropper

EB

Reply

*Klapper*
Bra skrevet! Det er rart hvordan journalister, foreldre og andre godt voksne mennesker i det ene øyeblikket skriver/lærer bort/snakker om at man ikke skal mobbe og at man ikke skal dømme folk etter utseende eller rolle i samfunnet og så i neste øyeblikk så skriver de artikler/kommentarer som så absolutt er mobbing og forhåndsdømming.. Oj, glemte det, bloggere tells ikke, de har bedt om det selv…

Viktoria

Reply

Blir så glad når favoritt bloggerne mine står sammen!!

René

Reply

Hahahah så jævla mad og sjalu, at det går ann.

Hanne Kristine

Reply

Utrolig bra skrevet! Hun er utrolig flink som klarer å være seg selv 100% og dele sine meninger med alle, Kjempe bra at du fremsnakker på denne måten. Tiden vi lever i nå er ikke lett, med media som er sånn som de er.. Vi trenger flere bloggere som dere, framsnakking!

Anneli

Reply

Kjempeflott skrevet! Folk burde legge den “misunnelsen” bak seg nå og finne noe bedre å skrive om!!

Kristin

Reply

“Vi liker deg fordi du har skapt noe, for at du ikke er den tradisjonelle unge rosabloggeren”. Da lurer jeg på, hva har hun skapt som ikke allerede finnes? Dine ord…

Espen Hilton

Reply

Hun skaper debatter om viktige saker!!!

Cecilie M

Reply

I mangel av og ha lest så mange av hennes blogg innlegg! Hva har hun skapt viktig debatt om som du skriver, som jeg kan ha nytte av og lese/delta i! Har du noen eksempler?

Siv Irene

Reply

Amen❤️

Henrik

Reply

Det er fælt at hun blir nettmobbet for usaklige ting. Men den konstruktive kritikken går ikke ut på at hun tjener penger, ser bra ut og er opptatt av overfladiske ting. Det blir for banalt å mene at at dette bunner i misunnelse og fordommer. Grunnen til at hun får kritikk er fordi hun tjener penger på å løfte frem det miljøskadelige forbrukersamfunnet, usunt utseendefokus, Black Friday osv. Det er faktisk helt legitimt at det stilles spørsmål ved hennes offentlige virke. Det er ikke rettferdig at Sophie Elise skal ta ansvaret for at 40 prosent av jenter i ungdomsskolen har prøvd å skade seg selv. Men hun er med på å fremme diverse verdier som kan påvirke unge jenter i sårbar alder negativt (og positivt med tanke på engasjementet hennes, men poenget er at hun som offentlig person må tåle konstruktiv kritikk. Det er ikke dermed sagt at Anki Gerardsens innlegg var konstruktivt).

Maria

Reply

Sjalusien har mange ansikter… jeg har for lenge siden erkjent at jeg gjerne skulle kunnet leve av bloggen. Jeg har lyst på huset til Caroline Berg Eriksen, jeg har lyst å designe klær som Lene Orvik og jeg har lyst å være like tøff som Sophie Elise (som jeg faktisk fikk et veldig godt inntrykk av da jeg så bloggerne) Jeg er 34 år gammel, har blogget i 10-11 år… men jeg sliiiiter med å få lesere. Det hadde vært utrolig lett for meg å slenge dritt til alle disse som synes å få det til på første forsøk. Men jeg liker faktisk disse menneskene. Og jeg tror ikke det får min blogg til å skinne noe mer å kaste dritt til andre bloggere. For i bunn og grunn er det da jeg som blir den store stygge ulven… Fortjener jeg virkelig suksess hvis jeg ikke kan unne andre det?

Ingunn

Reply

Amen!
Well said, Espen! Dette neila du! Applaus!

G 23

Reply

Dere er sjalure! 🙂

Elisabeth

Reply

Fantastisk bra skrevet, endelig en som har skjønt det:)
Mobbing er noe sv det verste et menneske kan oppleve. Har selv en sønn på 16 som ble mobbet for han var for pen! Vi måtte flytte laaaangt bort for at han skulle få det bedre. Kjenner jeg gruer meg til dattera som er 10år nå skal komme i tenårene. Som foreldre er det helt forferdelig å være vitne til at sitt barn blir trakassert så grovt! Det gjør vondt langt inne i hjerterota.
At voksne folk kan sitte å skrive så mye dritt på nett om ei jente på 20år er helt uvirkelig for meg. Hvor har dem lært respekt? Å hva lærer dem sine barn? At det er helt greit å mobbe?
Fy dere voksne!!!!
Stor applaus til deg Espen! Deilig å se st det finnes noen medmennesker i denne verden!
Hilsen en mamma på snart 40 🙂

Kamilla. Mamma og tidligere ungdom

Reply

Takk! Takk! Takk!
På vegne av mammaer og på vegne av unge som har kjent på mobbing og vonde ord. Takk.

Jeg er dog en guttemamma, men håper mine gutter også vil stå opp mot urett- spesielt den som gjøres mot de som går mot strømmen.

Takk!

Kamilla haaland

Reply

❤️❤️

Tommy

Reply

Hvem er disse “vi” du snakker om?
Jenta stikker hodet frem, på ganske mange fronter. Andre tar til motmæle, og andre mener hun er et dårlig forbilde for unge mennesker.

Stakkars jente, ingen bør få stille henne spørsmål, eller være kritisk til hennes meninger og valg.

Guro Trydal

Reply

Utrolig reflektert og modent skrevet. Setter i gang en tankeprosess. Det er viktig for en blogger. Utrolig bra jobbet!

LIV

Reply

Flott skrevet !’ikke er vi bloggere eller journalister, og vi liker ikke mobbing,men elsker den lille, søte, tøffe Sophie Elise gjør vi. Ei nydelig, ærlig dame med flotte meninger. Hilsen et par ektepar rundt de 60 🙂

Espen Hilton

Reply

Dere altsår! <3 <3 fine mennesker 😀

Linn

Reply

Et flott innlegg! Tusen takk Espen, for at du også tør! Det er sånne som dere vi skal heie frem, ikke tråkke på. Sophie Elise et et fantastisk snilt og smart menneske. Det endrer seg ikke, selvom hun har silikonpupper. Stå på!

mimi

Reply

åååh – det var et skikkelig fint innlegg:) håper Sofie leser dette og tar til seg det du har skrevet:) Jeg bare fatter ikke at noen har behov for å tråkke på et annet menneske slik ?? hva I alle dager er vitsen?? og så fra en voksen dame. Hun har kanskje barn på omtrent samme alder – hadde hun skrevet sånn til sine egne barn. ?

Lol

Reply

Jævla homse

Magnus

Reply

Synes dette var et svakt innlegg. Mye stråmannargumentasjon(gitt at dette er motsvar til Anki).
Pathos, pathos og pathos. Greit, Sophie er tøff, men skal hun ikke kunne kritiseres?
Og poenget ditt med Pamela Anderson er helt irrelevant.
Avslutter med å si at dette er en ukritisk hyllest uten å svare/løse noen av de problemene Arni setter fram.

Sissel

Reply

At voksne mennesker mobber er ingen overraskelse. De kan rett og slett være de værste. Misunnelse heter det, og rettes mot de som er sterke og som får oppmerksomhet, men som ikke får oppmerksomheten etter boka og rett oppskrift. 🙂

Aksel

Reply

Svaret ditt, i likhet med svaret til Sophie, virker i grunn ganske barnslig. Dette er kun en emosjonell respons med lite refleksjon rundt den faktiske kritikken. Alt dette pratet om mobbing og følelsene hennes er noe jeg forventer i et ungdomsskole klasserom, ikke i en offentlig debatt.
Hun er et voksent menneske og lever av å være en offentlig person. Ettersom hun har stor påvirkningskraft så må hun ærlig talt være i stand til å forsvare seg selv mot kritikk.

Å fokusere på at folk “ikke liker henne” føler også litt naivt og umodent. Folk er skeptiske på hva hun representerer og påvirkningen hun har på unge mennesker. Hun representer en generasjon som, i større grad enn tidligere, er hysterisk opptatt av seg selv og hvordan de ser ut. En generasjon av emosjonelle voksne barn som er mest opptatt av alt overfladisk som hårfarge, champagne og klær.
Personlig synes jeg at hun kan utfolde sin kreativitet på hvilken som helst måte som passer henne selv, om det så er ytterst overfladisk. Men hun kan ikke forvente respekt dersom hun ikke kan takle kritikk som en voksen, uten å sutre om følelsene sine

Ragnfrid Lind-Jenssen

Reply

Jeg tror ikke jeg kunne ha formulert meg bedre selv. Utrolig bra innlegg!

Mathias

Reply

Fantastisk innlegg! Janteloven er noe vi alle kjemper imot. Jeg velger å sitere Winston Churchill: “Så du har fått deg fiender ? Flott, da har du stått opp for noe en gang”

Mari-Ann Weltzien

Reply

Veldig bra skrevet Espen!!!!
Det er hårreisende hvor onde mennesker kan være…de burde skamme seg og gjemme seg bort for slike mennesker er det ikke behov for.

Odd

Reply

Heisann

Ina

Reply

Dette er det beste jeg har lest på lenge!! <3

Cecilia Flatum

Reply

Amen! Godt innlegg, Espen!

Oldemar

Reply

Har bildene til Sophie Elise kommet på usensurert.com enda?

Leave a Reply

INSTAGRAM @espenhilton