Du er så sinnsyk støgg! Din halvfeite jævel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det finnes noen ting jeg bare ikke klarer med mennesker. Det er mobbing! Jeg har aldri forstått meg på mennesker som må se ned på andre, kalle mennesker horer, fitter, homser, støgg, kvisetryne eller kalle mennesker for feite. Hvorfor må man se ned på andre for å bygge seg selv opp? Det finnes så mange stygge ord som barn bruker uten at de vet hva det faktisk gjør med et menneske. 

Grunnen til at jeg skriver dette innlegget idag er fordi jeg fikk en mail av en mamma som har en sønn på 11år som blir mobbet på skolen. Jeg blir så sinna!

Odin Olsen Andersgård (13år) valgte å ta sitt egent liv etter mange år med mobbing, personlig så tror jeg ikke alle skolene skjønner hva som skjer i skolegården når det er friminutt. Da jeg fikk vite at Odin hadde tatt sitt egent liv ble jeg forbanna, trist og satt hjemme og grått på vegene av hans familie som må gå gjennom denne sorgen resten av livet.

Jeg ble selv mobbet på det hardeste da jeg var på hans alder. En gang da vi hadde friminutt ble jeg lugge og dratt over skolegården. Ingen av mine lærere så dette, det var heller ingen elever som sa i fra om hva som skjedde, og jeg var heller ikke en kid som sa i fra. Årene gikk og jeg ble, tror det eller ei en veldig stille gutt. Jeg holdt meg mye hjemme, mens andre var ute å lekte. Jeg fikk nerver for å gå ut blant andre, og ble til slutt veldig deprimert. Odin ble 13 år. Jeg var 15 år og ville ta samme valget som Odin. Jeg tror jeg hadde en liten jævel inni meg som var en fighter. Denne jævelen sa, om noen år Espen vil du ser en forandring. Dont give up. Jævelen hadde rett, og den jævelen har vi alle i oss.

Det som er trist er at jeg både ser og hører at dette faktisk skjer med ungdommer den dagen i dag. Hvorfor er vi sånn? Hva er det vi ikke klarer å forandre på? Hva må til for at mobbing kan bli slutt?

En drøm jeg har er å reise rundt å snakke med skoler om hva mobbing virkelig gjør med et menneske. Et ord ødelgger ikke bare dagen for et menneske, det kan ødlegge et helt liv. Livet som skal være morsomt, det skal være en plass hvor alle kan være seg selv, uansett hvordan man ser ut eller hvordan man går kledd.

Jeg husker at jeg hadde så lyst å begynne å blogge, men turte nesten ikke det heller bare fordi det finnes så mange nettroll der ute. Begynnelsen på blogglivet var tøft fordi jeg har dysleksi. Det kom mange kommentarer på hvordan jeg så ut, og hvordan jeg skrev mine innlegg. Igjen så kom min lille jævel og sa, fuck em! La folk snakke. I dag har bloggen både vært nominert og vunnet priser.

Ikke la en liten ting som dysleksi bestemme hva du kan og ikke kan gjøre. Vi må bare jobbe litt hardere enn dem som ikke har dette.

Så til alle dere mobbere og nettroll der ute. you can kiss my ass. Og til alle dere som blir mobbet, finn din indre jævel, he is a fucking fighter.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 kommentarer

 1. Lars C.

  Hei Espen!

  Jeg tror mobbing er noe som faller enkelte barn og ungdom naturlig – å plukke på de som ser annerledes ut, som man oppfatter som rare, teite eller stygge (ikke at det er en unnskyldning). Ikke alle barn og all ungdom har lært seg å behandle alle bra og de er jo naturlig nok ikke modne i hodet slik som voksne. Barn og unge vil passe inn sammen med andre og kanskje noen barn heller blir med å mobbe noen og har ikke motet til å be sine venner stoppe å mobbe – for da skiller deg se ut.

  Da jeg gikk på barneskolen drev jeg og et par av mine medelever og ertet ei jente ofte i en annen klasse i friminuttene – og vi gav henne et kallenavn som ikke nødvendigvis var så hyggelig. Vi syntes det var gøy og jeg trodde den gang at hun tålte det, at det bare var lek. Men hun tok det hardere enn jeg trodde. Min «frøken», som vi kalte klasseforstanderne da, dro meg med til hennes klasserom der hun satt gråtende og fikk meg til å si unnskyld. Det overrasket meg at hun tok det så hardt. Jeg mente aldri å være slem mot henne eller å få meg selv til å fremstå bedre. Jeg vet ikke om dette var mobbing per definisjon som jeg var med og gjorde. Det er ikke alle som får like mye respekt som andre, og de «svakeste» kan få gjennomgå.

  Tiltak mot mobbing…det var det da. Jeg vet ikke om det er mulig å stoppe mobbing for godt, men kanskje skolen kan forebygge det. Jeg kan ikke huske på den tiden jeg gikk i barne-og ungdomsskolen at lærene snakket noe særlig om det i timene. Skjedde det noen episoder så gjorde det noe med det…det de oppdaget ihvertfall. Desverre så har man begrepet «sladrehank» og mange unge kan vegre seg for å fortelle de voksne om mobbing for det kan få konsekvenser for dem av deres jevnaldrende.
  Men idé kunne være at det var et fag på skolen som tok for seg personlig karakterbygging – hvordan man skal oppføre seg som andre og der mobbing var et av temaene.

  Jeg hadde også mine perioder med erting, mobbing og der jeg ble holdt utenfor. Men da jeg begynte på videregående og traff andre mennesker så åpnet en hel ny verden seg og mobbing eksisterte ikke lenger. Folk ble litt mer modne i hodet.

  Jeg er overrasket over at du var en stille gutt for da vi var i Orlando i 2004 opplevde jeg deg som veldig energisk og utadvendt.

  Ha en god helg!

  Hilsen Lars fra Raiden 😉

 2. <3<3<3<3

 3. Gro Kristiansen

  Misliker sterkt mobbing. Og nei jeg slapp heller ikke unna. Mange år med dritt.
  Har faktisk også vurdert og dra rundt på skoler og holde kurs i hva skal man kalle det? Oppdragelse?, skikk og bruk? Ikke aner jeg. Vet bare at det burde rettes fokus på hva det faktisk gjør med den som er den utvalgte for drittslenging.
  Kjenner jeg får vont i magen bare ved og kommenter ditt i legg blir folk nå vet vi hvem du er liksom?
  Vel du sto frem så her er en til.
  Dessverre er vi mange.
  Tenk ord kan såre de kan skade, men ikke synlige utenpå. Jeg fant min indre og i’m stonger.