Drømmen om det perfekte livet uten janteloven som president! ( Hvorfor)

Drømmen min har alltid vært å jobbe innen media/Tv hvor jeg kan være kreativ og leken. Men noen ganger kan presset bli for mye!

I mange år gikk jeg med drømmen om å få prøve meg som model. Husker det som det var i går. Leste moteblader, treningsblader, så alle de pene menneskene på tv og prøvde alle slankekurene som var ute i butikkene. Jeg kan si det sånn at drømmen min ikke har kommet av slankekurer, men av jævla hardt arbeid.

Møtt veggen et par ganger har jeg også. Mistet venner på den lange veien mot det jeg ønsket mest av alt. Jobbe i mediaverden! En verden som er vakker på utsiden, men på innsiden er den tøffere og hardere enn det vakre covert du ser i butikkhyllen. Jeg ble aldri noe model, men jobben innen tv og media den ble min.

Historien er lang, lets keep it short & real.  

FotorCreated

Det gikk faktisk så langt at jeg klarte å slanke meg 35 kilo, problemet med å ta av seg så mye vekt er at hodet ikke ser forandringen. Alt du ønsker er å se deg selv i speilet, og se hva alle andre ser. Det skjer ikke, i ditt eget hode er du forsatt den tjukke lille gutten som ble mobbet på skolen hvor usikkerheten og selvtilliten var på et ekstremt lavpunkt. Dette vil prege deg lenge, det sitter enda litt igjen fra ungdomstiden. Jeg tror at det aldri vil gå bort. Det vil forbli et minne i livet ditt. Jeg har snudd dette til min fordel. I dag bruker jeg det som styrke til å nå nye mål og drømmer.

Vi hører ofte gjennom media at det er mange kvinner som sliter med disse problemene, fakta er vel at problemet er like stort for oss menn. Det blir bare ikke sagt høyt. Har du noen gang snakket med en mann som sier han sliter med spiseproblemer?  Eller en mann som har slitt med dette problemet? Det finnes noen få som står frem, men det burde vært flere. Fuck janteloven.

Og hvorfor er det slik at kvinner ønsker menn som har en sixpack? Hvor det viktigste av alt er at de er «ekte» menn. Hva er en «ekte» mann? Hvem var det som la den oppskriften ut, slik er en «ekte» mann! Det lurer nå jeg på  (Janteloven)

Menn ønsker ofte en kvinner som har modelkroppen til Hedi Klum, og ansiktet til Gabby fra Desperate Housewives, why? Hva med å heller elske seg selv, og den du møter uansett kropp, eller ansikt. Hva er ekte kjærlighet i 2015? Er det utseende, kroppen eller er det hvor mye penger han/hun har?

Hvorfor er det slik at hver gang man ser en transeksuelle person, så må man stoppe opp å snakke om de som at disse menneskene er freaks? Hva er freak med mennesker som er født i feil kropp? Noen ganger forstår jeg meg ikke på mennesker som må dømme andre for sin egen usikkerhet. #Forbannajantelov.

Ser man to kvinner kysse så tenker ofte menn, yaaaaa. Haaardcore! Fuck yes. lesbians osv. Når to menn kysser går tankene ofte i æsj, kvalmt, homser.

Hvorfor har man disse tankene bare fordi to helt vanlige mennesker på gaten kysser? Hvem lagte igrunnen den oppskriften; To menn eller to kvinner kan ikke elske hverandre på lik linje som vår mamma og pappa gjorde? Var det den vintage boken som kalles bibelen? Eller var det usikre mennesker som ikke har noe bedre å gjøre enn å rakke ned på andre sin kjærlighet? Hvorfor bryr folk seg igrunnen om hva andre mennesker gjør eller hvem dem elsker?

Verden er ikke lenger slik den en gang var, når bestemor traff bestefar på den lokale slakteren og de forelsket seg ved første blikk og da «i gode og onde dager» virkelig betydde noe.

En helt annen ting folkens, hvorfor er det igrunnen ikke så stas å jobbe i en klesbutikk, eller på daglivarebutikken lenger? Det å jobbe som lærer eller sykepleier var toppen av kransekaken i gamledager. Men nå vil alle bli kjendiser, det er lissom toppen av kransekaken i 2015!

#Savnergamledager.

Dette var bare noe jeg lurte på idag, men jeg vil gjerne takke Dressmann for en 100% fantastisk kampanje. Love it.

dressmann

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 kommentarer

  1. Sååå enig i den fabelaktige dressmann kampanjen! Heia alle som har drivkraft og gjør det de digger, eller for den saks skyld – for alle som gjør en innsats og er akkurat passe fornøyde med å ha akkurat passe mye av alt 🙂

  2. hvorfor har du blitt såååååå oppmerksomhets syk?? du gjør alt for at folk skal legge merke til deg. jeg har lest bloggen din lenge og jeg vet at du ikke var en person som kunne slikke asfalten for snapchat story og oppmerksomhet anfallene dine er sinnssyke. jeg skjønner at du prøver å passe inn osv men husk LESS IS MORE!!!!!!

  3. Utrolig bra skrevet. Jeg blir så lei meg av at man ikke kan anse alt som «normalt» I 2015. Jeg blir så lei meg av at menn ikke kan si hvis de sliter med noe. Til og med min mann sliter med å fortelle meg hvis det er noe som er vanskelig fordi han tror at han hele tiden må være den «sterke». JEg blir så lei meg fordi min kusine, som har gjennomgått kjønnskifteoperasjon, ikke alltid føler hun kan gå med hodet høyt og vise den flotte jenta hun er blitt fordi enkelte ikke forstår at dette ikke var noe hun valgte «for gøy» liksom. Jeg blir lei meg når den snilleste, morsomste, flotteste kameraten jeg har var nødt å skjule sitt sanne jeg fordi han var homofil og familien var dypt religiøse og han var redd for å miste alt. Vi lever I 2015! Man skulle slippe å betegnes som «anderledes» bare fordi man ikke passer inn I A4 boksen som tidligere ble sett på som «normalt».

  4. Tenker at jeg som mamma har ett gigantisk ansvar hva jeg lærer til jentene mine. At de skal gå med hodet høyt hevet og tenke at de er like bra som alle andre. Det betyr at alle er like bra. Dette er noe de må få innprentet stadig vekk, vi som foreldre er motvekten til det skrudde mediabildet ute i samfunnet. Ønsker at alle foreldre kunne gidde å gjøre denne jobben skikkelig; Marinere ungene i gode tanker om seg selv, og andre enn seg selv. Hilsen Marit Ps: dine snaps er livseliksir om morgenen.

  5. Ja, så du gikk etter et overfladisk liv, og klarte til og med å få det! Wow! Gratulerer 🙂