Helse Norge, you suck!

God kveld folkens, mens jeg sitter her med maten i kjeften som i dag er suppe, ville jeg bare fortelle en liten irretabel historie som skjedde nylig.FotorCreated

Det hele begynte med at bestemoren til ei venninne fikk et anfall i sengen, hun fikk ikke puste, takk gud for at sønnen hennes var tilstede. Han løp til telefonen og tastet 113. Han forteller hva som har sjedd og sier at dem må komme å hente mamma, hun klarer ikke å puste, han vet ikke hva han må gjøre.

113 sier dem må høre henne puste før vi kan komme, hva mener dere? Hun må puste gjennom telefonen sier 113, vi må høre pusten hennes? Okay?? Så da tar sønnen å løfter moren opp slik at hun får sitte på fanget hans, deretter må hun puste inn i telefonrøret slik at 113 kan finne ut om dem trenger å hente henne? Før det første? What the fuck?  De bestemmer seg for å hente henne. Det som skjer da er at ambulansen står værfast oppe på fjellet og må sende en brannbil, dem legge moren i baksetet med en lege fra legevakten. Hun blir liggende i resperator1 i fem døgn med bevisthet, men veldig svekket. I går ble hun sendt hjem, hjem til sitt eget hus, alene.

Det jeg vil frem til er igrunnen hvor forsvarlig er dette kjære helsenorge? Dette er ei dame på 84 år som ikke har fått i seg næring ifm av mat på mange dager, det hun har fått er drypp med kalsium. Hun klarer ikke å komme seg fra sengen til toalettet uten hjelp fra noen og dem velger å sende henne hjem!! Når ble dette sett på som ok? Helt seriøst, come on? Ikke kom å fortell meg at mine skattepenger ikke kan hjelpe denne damen en ekstra natt på sykehuset?

Kjenner jeg blir forbanna assår! Når jeg blir eldre kan jeg sikkert ha det like trygt og stabilt på stranden i India med intravenøst i ene armen og solkrem i andre armen hvis dette er slik HelseNorge er i utvikling.

Til alle dere kidsa der ute som skal bli min lege når jeg blir eldre. Husk da at jeg har vært en annerkjent blogger og fortjener litt VIP. Jeg sier ikke jeg trenger vin på intensiven, men kanskje en hjemmelaget energibar med mørk sjokolade.

Nei folkens, nå må vi skjerpe oss. Det er takket være sånne som «mormor» at vi har det trygt og godt i Norge idag. La oss gi noe tilbake for Gods sake… Om ikke annent, et par netter ekstra på sykehus??

Ps: Den fine bestemoren det er snakk om her var veldig fornøyd med personalet som hjalp henne, dette her går nok mer på helheten i helseNorge.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 kommentarer

  1. Til Alle flotte personan sim jobb livet av seg for at syke skal ha det godt – dåkker gjør en
    fantastisk jobb. Systemet og Norges økonomi – skammelig…